Kolumnis India

Tiada yang mustahil

Kolumnis India Mobile Whatsapp Block: App Chat Will BAN These Phones in a Matter of Weeks

Whatsapp Block: App Chat Will BAN These Phones in a Matter of WeeksTerdapat berita buruk untuk pengguna WhatsApp yang menggunakan telefon pintar dan sistem operasi lama. Syarikat mungkin menyediakan sokongan untuk telefon ini bermula dari tahun 2020.

Aplikasi sembang yang sangat popular telah memberi amaran kepada pengguna dengan telefon lama yang mereka perlukan untuk mengemas kini telefon bimbit mereka untuk terus menggunakan perkhidmatan tersebut. Dan hari ini kita memahami tarikh cut-off serta versi berubah.

Pengguna dengan iPhone yang menjalankan apa-apa yang lebih tua daripada iOS 7 atau Android dengan varian 2.3.7 yang dipasang tidak akan dapat menggunakan WhatsApp dalam telefon mereka.

Jika anda suka WhatsApp dan menggunakan mana-mana telefon yang disebutkan atau tidak menaik taraf sistem OS anda dalam beberapa tahun, anda sepatutnya mencari kemas kini kepada sesuatu yang lebih baru-baru ini.

Pengubahsuaian ini sebahagian besarnya boleh menjejaskan pengguna yang lebih lama yang mungkin tidak mengemaskini kepada versi paling hangat secara tetap dan sekiranya anda mempunyai seseorang di rumah anda yang menggunakan WhatsApp dengan telefon yang lebih lama, anda harus membiarkan mereka tahu mengenainya.

Sebelum ini, WhatsApp menghentikan perkhidmatan untuk Nokia Symbian S60s, BlackBerry OS dan BlackBerry 10 dan Nokia S40s.

Kemas kini Paling Terbaru akan berubah; Variasi Android 2.3.7 dan warga tua selepas 1 Februari, 2020

Memutuskan keputusan untuk berhenti menyokong telefon lama, WhatsApp menyatakan dalam artikel blog: Seperti yang kita cari ke depan untuk tujuh tahun yang akan datang, kami ingin menumpukan usaha kami pada platform selular yang majoriti individu yang digunakan.

“Walaupun peranti mudah alih ini merupakan sebahagian penting dalam naratif kami, mereka tidak membekalkan jenis keupayaan yang kami perlukan untuk membesarkan atribut App kami di kemudian hari.

Ini adalah pilihan yang sukar untuk kita buat, tetapi yang terbaik untuk memberi orang lebih baik bermakna untuk berhubung dengan keluarga, kawan, dan orang tersayang menggunakan perkhidmatan kami.

“Sekiranya anda menggunakan peranti selular yang terjejas, kami mencadangkan pengemaskinian kepada Android, iPhone, atau Windows telefon baru untuk terus menggunakan WhatsApp.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TopBack to Top