Kolumnis India

Tiada yang mustahil

Kolumnis India Mobile Nokia’s Iconic 2720 Flip Phone Adalah Model Terkini yang Akan Dilancarkan semula oleh HMD

Nokia’s Iconic 2720 Flip Phone Adalah Model Terkini yang Akan Dilancarkan semula oleh HMDDi IFA 2019, Nokia baru-baru ini melancarkan semula telefon pintar ikoniknya 2720. Ini adalah detik nostalgia untuk semua kanak-kanak berusia 90-an.

Sama seperti Nokia merombak 3310 dan 8110, jenama baru 2720 adalah sebahagian daripada apa yang HMD memanggil barisan “Nokia Originals”, yang menyediakan susun atur yang dikemas kini pada susunan Nokia klasik.

Dalam kes seperti ini, itu adalah telefon terbalik, yang mendapat reka bentuk licin, skrin dalaman 2.8 inci yang lebih besar, dan beberapa keupayaan baru.

Model ini agak berbeza seperti model lain, kerana HMD menyatakan bahawa mereka sedang mengusahakan integrasi Penolong yang khusus untuk barisan barunya, yang bermaksud bahawa anda akan mempunyai keupayaan untuk menggunakannya sebagai pembantu peribadi anda Siri, Bixby, Alexa dll.

ia mempunyai beberapa fungsi unik seperti yang anda ingat: sebaik sahaja anda menerima panggilan, anda akan mempunyai keupayaan untuk mengetahui siapa yang memanggil skrin luaran 1.3-inci (ia juga akan menunjukkan penggera yang berbeza), dan juga anda boleh membalas dengan mudah melancarkan telefon.

Apabila anda sudah bersedia untuk menutup telefon, tutup telefon anda, dan anda akan menamatkan panggilan itu, satu perbuatan yang masih memuaskan.

Di samping aplikasi yang lebih moden ini, HMD juga telah menambah beberapa penambahbaikan moden ke dalam jenama baru 2720: ia adalah dwi-SIM dengan sokongan untuk LTE, dan juga mempunyai ciri-ciri seperti WiFi dan hotspot.

Ia sebenarnya mungkin merupakan alternatif yang agak baik untuk telefon ganti ketika melakukan perjalanan. Nokia 2720 mungkin akan didapati dalam warna hitam atau kelabu selepas itu pada bulan September untuk € 89, walaupun HMD masih belum menyatakan kapan dan di mana ia akan dijual.

HMD juga mempunyai dua telefon atribut tambahan untuk mengumumkan IFA 2019 bersama-sama dengan sebaliknya. Terdapat Nokia 800, yang nampaknya bertukar ketahanan yang terkenal dengan telefon Nokia lama dengan menyediakan pilihan yang sangat kasar dari pengilang.

Seperti yang 2720, ia mengendalikan KaiOS, tetapi ia juga termasuk penarafan IP68 untuk kalis air dan habuk bersama dengan penilaian MIL-STD-810G untuk perkara-perkara seperti kelembapan, cahaya matahari langsung, bunyi, tekanan yang sangat rendah, dan demam. HMD juga mengatakan ia mungkin bertahan dua meter (~ 6.5 kaki) jatuh ke konkrit.

Terdapat juga gelung karabiner yang dibina dan kekunci getah yang dijarakkan lebih jauh yang dianggap kurang sukar untuk menggunakan sarung tangan. Terakhir, HMD menjanjikan kira-kira 43 jam waktu tunggu sedia pada satu caj. Ia akan keluar pada bulan Oktober untuk mendapatkan 109 euro.

Pada akhirnya, terdapat Nokia 110, versi terbaru dari Nokia 105 ini, yang menambah keupayaan multimedia. Pada masa ini, anda boleh memuatkan muzik pada kad microSD (sehingga 32GB), juga kamera mudah dan radio bersepadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TopBack to Top