Kolumnis India

Tiada yang mustahil

Kolumnis India Mobile Adakah Pemain Terbaik Menggunakan VPN untuk Prestasi yang Lebih Baik?

Adakah Pemain Terbaik Menggunakan VPN untuk Prestasi yang Lebih Baik?Jika anda pernah mendengar rangkaian peribadi maya ( VPN ) sebelum ini, maka anda mungkin menyedari bahawa mereka perlu memastikan identiti anda selamat dalam talian. Para pemain yang sering berkunjung ke laman web ini mungkin melihat senarai ini , yang mengandungi senarai perkhidmatan hebat untuk memastikan identiti anda sama sekali persendirian semasa permainan.

vpn untuk permainan

Walau bagaimanapun, terdapat tahap ketidakpastian mengenai sama ada VPN sebenarnya boleh meningkatkan prestasi permainan anda. Bagaimanakah anda tahu jika perkhidmatan VPN sebenarnya akan memberikan kelajuan sambungan pantas? Selain itu, jika anda menyambung ke pelayan lain, bukankah itu akan meningkatkan ping dan latensi anda?

Ini adalah kebimbangan umum, dan mereka sangat difahami. Itulah sebabnya kami di sini untuk menangani mereka.

Bagaimanakah kerja VPN?

Pertama sekali, terdapat anda dan peranti anda. Biasanya, ini dihubungkan melalui Internet Protocol (IP) ke pelayan yang dihoskan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) anda.

Ini menghantar data yang dihantar oleh peranti anda ke tapak web sasaran, yang kemudian memberikan informasi yang anda minta.

Dengan VPN, anda sebaliknya dihubungkan melalui perisian ke pelayan dalam rangkaian pembekal. Maklumat anda disulitkan dalam perjalanan ke sana, dan kemudian pelayan pilihan anda adalah yang mengendalikan penghantaran data anda.

Ini menjadikan anda sama sekali tidak kelihatan semasa anda dalam talian. Bukan sahaja kelihatan seperti permintaan anda datang dari tempat yang sama sekali berbeza, tetapi VPN juga menyembunyikan lokasi sebenar anda melalui cipher penyulitannya.

Baiklah, tapi apa maksudnya untuk pemain?

Keupayaan VPN untuk menjadikannya kelihatan seolah-olah anda berada di lokasi yang berbeza boleh menjadi rahmat ketika seseorang memutuskan untuk melancarkan serangan Denial-of-service Distributed (DDoS) pada anda dalam dendam kecil untuk tidak mengelakkannya.

Oleh kerana VPN menyembunyikan lokasi sebenar anda, yang salah faham di hujung pelayan tidak dapat menargetkan anda dan mengganggu pengalaman permainan anda, menyebabkan anda kehilangan perlawanan, atau melepaskan kejohanan sepenuhnya.

Menyembunyikan lokasi anda melalui VPN juga dikenal sebagai geo-spoofing. Ini boleh menjadi sangat berguna apabila mengakses kandungan yang tidak tersedia di lokasi anda pada masa ini. (Walaupun ini boleh digunakan untuk melangkaui zon masa untuk mengakses siaran baru sebelum ini, tidak dianjurkan: Steam telah diketahui untuk melambatkan keluaran secara keseluruhannya untuk mengelakkan ini daripada berlaku).

Selain daripada semua barangan itu, VPN hanya membuat anda menjadi peribadi. Ini bermakna anda boleh bermain di lokasi awam, seperti kafe atau ruang tamu universiti, tanpa menjadi mangsa risiko keselamatan awam yang terkenal di WiFi.

Adakah ia akan meningkatkan prestasi permainan saya?

Itu bergantung kepada pelbagai faktor. Ia bergantung kepada tempat anda tinggal, jumlah RAM yang anda bekerjasama, kekuatan sambungan internet asas anda, kekuatan pelayan VPN, dan pelayan tertentu yang anda sambungkan.

Kami akan menangani satu langkah ini pada satu masa. Jika anda tinggal di kawasan metropolitan dengan liputan jalur lebar yang hebat-London, misalnya-anda lebih cenderung mempunyai sambungan internet yang lebih kuat daripada jika anda tinggal di, katakan, Dataran Tinggi Scotland.

Walau bagaimanapun, jika anda tinggal di Dataran Tinggi Scotland, kemudian menyambung ke pelayan London boleh bekerja untuk faedah anda. Secara bergantian, jika anda menyambung ke pelayan lebih dekat ke salah satu server host permainan, maka itu akan mengurangi waktu ping anda secara dramatis.

Begitu juga untuk pakej jalur lebar anda. Seperti RAM, ini sebenarnya menentukan keseluruhan pengalaman permainan anda; RAM miskin sama dengan prestasi yang lemah.

Sekiranya anda terjebak dengan pakej jalur lebar optik bukan serat, maka tidak ada cara VPN dapat membantu anda.

Bagi kekuatan pelayan VPN: itu juga relatif. Kebanyakannya, bergantung kepada semua faktor sebelumnya yang digabungkan.

Pengalaman anda sendiri dengan perkhidmatan VPN tertentu mungkin berbeza dengan pengalaman orang lain, bergantung sekurang-kurangnya sebahagiannya ke lokasi mereka, pakej jalur lebar, dan kuasa pemprosesan.

Namun, dengan semua ini, lebih baik untuk mencuba beberapa perkhidmatan VPN yang berbeza. Kebanyakan mereka mempunyai percubaan percuma yang ada, jadi beri mereka juga bash.

Mengakhiri Perkara:

Seperti yang kita nyatakan, ini adalah kawasan yang sangat subjektif, tetapi dengan penetapan yang betul, VPN secara besar-besaran boleh meningkatkan prestasi permainan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TopBack to Top